tisdag 24 juli 2012

Medaljregn

Kalle Bern skrev ett fint inlägg om avsaknade av glam i svensk cykel. Idag via 2 ombud levererades mina sista medaljer i en ziplocpåse utanför dörren. Alltså medaljer från 'lopp' jag körde 2011. Det om något är oglammigt. Men jag skall inte gnälla, jag fick iaf guld!



måndag 23 juli 2012

Slavar hemma

Mycket fix med hus är det, men ändå värt det. Lite väl trist bara. Nu är det 2 dagars fix kvar, sen blir det åter senester så som semester är menat. Lyckats smita ifrån snickerifängslet 2 ggr senaste dagarna iaf, loggat en temporunda och en 5 mils runda igårkväll. Upptäckte tyvärr att numera så krävs det belysning för de sena rundorna, en vetskap jag tar med mig till nästa gång. Idag är benen duktigt sura, skönt på ett obehagligt sätt. idag skall jag måla lite mer vägg +ANNAT.

fredag 20 juli 2012

Semester och cykling

Semestern är i full gång, vilket gett mycket tid till familjen. Men även en hel del tid till cykling.
Känns bra, med sista tidens uteblivna tid över för den aktiviteten. Hemma igen från Bjäre där det blev rätt mycket cyklat, hittat ett par fina vändor med iaf ett par höjdmeter. Hoppas på ett återbesök snart
.


Imorse hade jag ställt klockan  på väldigt tidigt för en längre runda. Men det var skönare att sova. Tog en kort snabbrunda när jag vakna av mig själv istället. Livet är skönt ibland .

måndag 9 juli 2012

Mer cykling

Idag hade jag en date med Tille, han tyckte vi skulle cykla. Jag var inte så svårflörtad och hängde gärna med på en runda. Vädret tidigt på morgonen var strålande sol, men mörka moln drog snabbt fram och störde solen. Vi fick ihop ett per timmar i bra väder och fina vägar. Några km regn stötte vi på innan fikat i Torekovs hamn. Tack Tille för grymt fint sällskap och för fikat i hamnen. Med lite tur får vi ihop nån runda till i veckan...

lördag 7 juli 2012

Blåsigt och backigt

Besteg mt. Hallandsåsen idag, märks att jag inte är van vid längre backar. Jävligt trevligt att trampa sig matt i en backe och ända ha lite kvar till toppen. Invigde cykelns lill-klinga idag, det fanns visst 10 växlar till på min cykel. Vem har satt dit dem?

torsdag 5 juli 2012

Snabbpasset som blåste bort

Kom iväg på en kortare runda idag som planerat. Ibland är livet gott!
Dock så uteblev farten från min planerade snabbrunda. Jag tog i, men vinden stoppade upp alla försök till fart. Så jag matade på och blev trött som det vore ett snabbpass, men farten blev som ett distanspass. På bara 1,5h blev benen slaktmos, bara att tacka och ta emot.
Det ger helt klart mersmak.....

onsdag 4 juli 2012

I afton fick monarken ledigt

Fick loss lite tid att cykla idag, och det regnade inte, grym tajming! Umgicks först lite med familjen, rastade hundarna och kastade mig sedan i trikåerna och svingade mig upp på cykeln. Riktigt skönt cykelväder, det är vackert så det nästan gör ont i ögonen ute nu. Mötte Johan C på Skålhamravägen, denna gången kunde han inte undivka mig så vi växlade några ord innan vi gav oss av åt varsitt håll.
Kilometrarna rullade på fint idag, benen kändes faktiskt som de var med på noterna. Men jag höll igen lite, har gjort bort mig lite för ofta på längre rundor iår. Blev nästan 3h cykling i finaste sommarvädret. En klockren runda att plocka fram ur det mentala fotoalbumet i Januari när livet känns lite tungt.
En höjdpunkt av lite annan sort var att Vallentuna till slut äntligen fått en planskild korsning. Inget mer vänta på att Roslagsbanan skall passera. Grattis Vallentuna!

Med lite flyt så har jag ett par timmar att ägna åt cykling imorgon med. Håller tummarna för det.

Edit: Just ja, jag skulle rekomendera det här med undertröjja även varma dagar. Har kört senaste rundorna med en brynja från Specialized (vad annars?) och det är riktigt najs, inte lika svettigt och varmt som utan.
Dessutom har det fördelen att när solen börjar gå ner så blir man inte lika kall eftersom man inte är lika fuktig. Riktigt bra mao.

måndag 2 juli 2012

Även idag...

Det blev iaf möjlighet till ett monarkpass ikväll med. Får vara tacksam för det passet. Skönt att bränna den värsta cykelstressen ur kroppen. Jag hoppas att kommande veckor bjuder på finfin cykling, det är iaf drömmen jag har :)

söndag 1 juli 2012

Späckad helg

Helgens schema var fullt med en massa måste som skulle bockas av. Mest för jag inte vill ha det hängnade över mig på semestern. Viktigast på listan var att riva den ruttna garageporten och resa upp en vägg där istället. En bonus med det blev mer väggyta i min cykelverkstad. Inte helt fel. Sen var det tomten som har förfallit helt att fixa, men nu en dag senare ser den rätt fin ut. Ingen cykling och inte har jag hunnit se en minut av touren heller. Humöret var lite lågt när jag satt i TV soffan och moffade i mig en chokladboll och tyckte synd om mig själv. Nånstans fick jag dock ett litet ryck och masade mig ner i källaren, hoppade i trikåerna och rev av ett pass på monarken. Nu efter en dusch känns livet lite ljusare. Känner mig mycket utvilad och redo att tackla ännu enarbetsvecka...