måndag 1 juli 2013

Fikamys deluxe

Lyckades få ihop en heldag fritt från barn och hundar för att kunna cykla i lördags. Planerade ihop en 20milsrunda som borde var fin, enligt kartan så skulle den var det iaf.  Kollade intresset med resten av läckerbitarna i 'klubben'. Några nappade direkt andra velade lite. Men utanför garaget  kl 08:00 lördag morgon väntade 8 ystra herrar iförd sina vackraste helgdagskosytmer .

Efter att Danne visat sina mekaniska skills och fipplat lite så var vi redo för avfärd. Solen strålade och humöret var på topp. Tog sikte på lite kända vägar, Fresta och skålhamra betades raskt av. Siktade ut mot Rimbo via Lunda och ett gäng småvägar. Ibland fick vi tillåmed till lite vettig klungkärning, men mest lallade vi och snackade skit å njöt av sommarn.

Sverige är fantastiskt när det är såhär!

Eftersom jag aldrig fikat i Rimbo var jag inte helt 100 på exakt vart det valda fiket skulle ligga, men det löste sig snabbt och jag tror de flesta inte ens märkte jag inte hade en aning...

 
En smarrig chokladmuffin och en cola slank ner utan problem.
 


 Fyllde vattenflaskorna och ställde in siktet på Norrtälje som vi skulle runda för att sedan köra ner mot Åkersberga och vidare hemåt. Inne i Norrtälje city blev en vänstersväng tydligen rakt fram, men det löste sig snabbt och vi missade inga uppförsbackar så det var helt okej. Nånstans här började det gå lite kärvt längst bak i högen med farbröder. Luckorna haglade och farten sjönk tillsammans med blodsocker och humör. Det var inte SÅ långt till det planerade matstoppet så vi gjorde vårt bästa att komma med glåpord och annat upppiggande för att gräva fram det där lilla extra. Vid Bergshamra var nära att en taxi ringdes, men på nåt sätt så blev det inte så. Väl framme vid det tänkta matstället visade det sig inte vara öppet - SKANDAL!. Så kan det tyvärr gå när man internetplanerar. Snabb omplanering, det var ju endast 9km till Åkersberga så vi petade i lite tyngre växlar och körde på, ju snabbare vi kom fram dessto bättre.



Blev en cheeseburgare och en irr-cola i Åkersberga, och där satt vi och mådde riktigt gott i värmen. Därefter blev det att backtracka rutten någon km innan vi var tillbaka där vi skulle vara på småvägarna, ett snabbt glassstopp i Brottby för att sedan swischa hem och tända grillen och öppna vinet. Kött, sås, vin, öl, cola, nötter och ost åkte rakt ner i våra magar utan gnäll eller knussel.


Tacka alla för en fantastiskt fin dag i sadeln och vid bordet :)
(och tack Patrik för lånet av några bilder)

8 kommentarer:

  1. Ha ha var det så?

    Jag har fikat där ett antal gånger så jag märkte ej din osäkerhet.

    SvaraRadera
  2. Nää, jag har aldrig fikat där. Men Rimbo är inte så stort så jag räknade med att det skulle lösa sig :)

    SvaraRadera
  3. Det där arrangemanget får du stora A för Bjorre.
    Kalasrunda och vilka läckerbitar som sällskap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sällskapet var det som gjorde det, grymt bra!

      Radera
  4. där SATT den!!

    tack för en grymt fin lördag. :)

    SvaraRadera
  5. där SATT den!!

    tack för en grymt fin lördag. :)

    SvaraRadera
  6. Mattel har fått Bo sjukan.....

    SvaraRadera